Olvasás éjszakája

2017-10-04 18:45:45

Olvasás éjszakája

 

 

Szept. 29-én, pénteken este 6 óra körül gyerekzsivaj törte meg az iskola udvarának csendjét. 3. és 4. osztályosok érkeztek szülői kísérettel nagy csomagokkal, hogy birtokba vegyék éjszakára az épületet. Nagy titokban szerveztük meg számukra a Magyar Népmese Napja jegyében az Olvasás éjszakáját.

Vera néni könyvtári órájának keretében a könyvtárak rendszerével, a mesékkel, a mesegyűjtőkkel ismerkedhettek meg tanítványaink.
A világ legjobb virslijének elfogyasztása után az éjszakai focizás és bújócskázás nagy sikert aratott. Nem titkolt célunk a gyerekek lefárasztása volt, ami - mint utólag kiderült - kevés eredménnyel járt.
A könyvtár teremben az iskolabútorok átrendezésével igazi szállodai szobát alakítottunk ki közösen a 26 gyermek számára. Padon, pad alatt, matracon, könyves polc alatt mindenki megtalálta a kedvére való fekhelyet.
Gyertyalánggal bevilágítva végigjártuk a nappalifényben ismerős termeket, folyosókat, majd a takaró, hálózsák alatti zseblámpás olvasás következett. Úgy tűnik, ez az olvasási mód sokkal izgalmasabb, mint a hétköznapi. Lehet, hogy be kéne vezetni?!
Anikó néni esti meséjével még nem vonultak nyugalomba a lurkók, így a Magyar népmesék rajzfilmsorozat klasszikusaiból is megnéztünk néhányat, kihasználva a tanterem interaktív tábla adta előnyeit.
Az éjszaka hosszúra sikerült. Sőt, valószínű - a gyerekek reggeli gyűrött arcát látva - hogy még hosszabb volt.
Arra a kérdésre, hogy érdemes volt-e megtartani, a gyerekek visszajelzései alapján: IGEN!!!